Over mij

Mijn naam is Casper Tichelaar. Na mijn opleiding Fysiotherapie in 2001 te hebben afgerond ben ik 3 jaar werkzaam geweest bij het Sport Medisch Centrum in Amsterdam. Als voormalig wedstrijdzwemmer sloot dit goed aan bij mijn sportgedachte. Tijdens de periode dat ik daar werkzaam was heb ik verschillende sportteams begeleid zoals een ijshockey team en een veldhockey team.

Ik merkte dat het veelal technische handelen van de westerse geneeskunde zijn beperkingen had. Via een collega raakte ik geboeid door de Chinese geneeskunde. Met name de acupunctuur had mijn aandacht. Naar aanleiding daarvan ben ik in 2005 begonnen met de 3-jarige studie acupunctuur aan de Academie Qing-Bai te Amsterdam. Na het afronden van de acupunctuuropleiding heb ik ervoor gekozen om hierin mijn eigen praktijk te starten. De eerste jaren heb ik mijn praktijk nog gecombineerd met het werken bij een fysiotherapiepraktijk, maar doordat mijn praktijk snel groeide heb ik ervoor gekozen om me volledig te richten op acupunctuur. 
Mijn kennis op het gebied van fysiotherapie komt zeker nog steeds van pas in mijn huidige werk als acupuncturist. Ik ervaar het dan ook als een voorrecht dat ik beide opleidingen heb mogen afronden.

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). De leden hiervan hebben een Westerse medische vooropleiding op HBO niveau afgerond en hebben hun acupunctuur diploma behaald aan een door de NVA erkende opleiding. Tevens is er een nascholingsverplichting. Hierdoor voldoen leden aan hoge kwaliteitseisen en blijft onze kennis op peil en zijn we op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in ons vakgebied.

Mijn praktijk is sinds 2008 gevestigd in Heerenveen. Naast mijn werkzaamheden als acupuncturist besteed ik mijn tijd graag aan mijn gezin (mijn vrouw, zoon Borre en dochter Linne), onze huisdieren en aan diverse sporten zoals kitesurfen, wielrennen en zwemmen.