Over mij

Mijn naam is Casper Tichelaar. Na mijn opleiding Fysiotherapie te hebben afgerond ben ik 3 jaar werkzaam geweest bij het Sport Medisch Centrum in Amsterdam. Als voormalig wedstrijdzwemmer sloot dit goed aan bij mijn sportgedachte. Tijdens de periode dat ik daar werkzaam was heb ik verschillende sportteams begeleid zoals een ijshockey team en een veldhockey team.

Ik merkte dat het veelal technische handelen van de westerse geneeskunde zijn beperkingen had. Via een collega raakte ik geboeid door de Chinese geneeskunde. Met name de acupunctuur had mijn aandacht. Naar aanleiding daarvan ben ik in 2005 begonnen met de 3 jarige studie acupunctuur aan de Academie Qing-Bai te Amsterdam. Na het afronden van de acupunctuuropleiding heb ik ervoor gekozen om hierin mijn eigen praktijk te starten. Omdat ik nog steeds met veel plezier als fysiotherapeut werk combineer ik mijn acupunctuur praktijk met mijn werkzaamheden als fysiotherapeut.

Ik ben lid van de Nederlandse Vereniging voor Acupunctuur (NVA). De leden hiervan hebben een Westerse medische vooropleiding op HBO niveau afgerond en hebben hun acupunctuur diploma behaald aan een door de NVA erkende opleiding. Hierdoor voldoen leden aan hoge kwaliteitseisen.

In 2006 heb ik samen met mijn vriendin de drukte van de randstad ingeruild voor het Friese landschap en zijn we komen wonen in Heerenveen. Dit mede omdat ons eerste kindje op komst was en inmiddels zijn wij de trotse ouders van zoon Borre en dochter Linne.