Hoofdpijn

Acupunctuur bij hoofdpijn

Hoofdpijnklachten kunnen uw dagelijkse leven ernstig verstoren. Het is een veel voorkomende klacht, waar u erg veel last van kunt hebben. Hoofdpijnklachten kunnen zo ernstig worden dat ze tot slapeloosheid en ziek melden kunnen leiden. Ook mildere vormen van hoofdpijn kunnen aanleiding zijn om hulp te zoeken. Acupunctuur kan in deze gevallen helpen om uw klachten te verminderen of zelf te verhelpen.

Soorten hoofdpijn

Er bestaan diverse vormen van hoofdpijn. De pijn kan altijd op dezelfde plek zitten (in het voorhoofd, achter de ogen, boven in het hoofd, aan de zijkant of aan de schedelrand), maar het kan zich ook op verschillende plaatsen uiten. Ook het soort pijn is per persoon verschillend. Het kan zijn dat u een licht zeurende pijn ervaart, andere mensen hebben het gevoel dat hun hoofd bijna uit elkaar barst. Hoofdpijn kan acuut ontstaan of langzaam opkomen en alsmaar erger worden of juist blijven sluimeren.

In principe is er in vrijwel alle gevallen de mogelijkheid uw hoofdpijn te behandelen met acupunctuur. De meest voorkomende behandelingen zijn die van spanningshoofdpijn en migraine.

Achterliggende oorzaken

Zoveel verschillende vormen als er zijn, zoveel oorzaken zijn er ook. In het vraaggesprek zal ik u vragen of u met uw klachten al bij uw huisarts, tandarts of bij een specialist bent geweest. Dit omdat bijvoorbeeld oorontsteking, neus- en bijholteontsteking of verhoogde bloeddruk kunnen leiden tot hoofdpijnklachten. Belangrijk is ook om te weten of de hoofdpijn het gevolg is van een ongeval of een ernstige aandoening.

In het vraaggesprek zal ik met u dus diverse facetten van uw leven en levensstijl bespreken om zo tot een succesvolle therapie te komen.

Kom ik met acupunctuur van mijn hoofdpijnklachten af?

In veel gevallen kan ik met acupunctuur uw hoofdpijn effectief bestrijden. Zeker omdat bij acupunctuur gekeken wordt naar het totale functioneren van het lichaam als mogelijke oorzaak van de klacht. Gemiddeld zijn er vijf tot zes behandelingen nodig om te kunnen beoordelen of de behandeling in uw geval effectief is. Sommige mensen verlaten de praktijk al volledig klachtenvrij na zes behandelingen. Anderen komen vaker terug. Het resultaat is geheel afhankelijk van het type hoofdpijn en de bijkomende factoren die voor iedere patiënt verschillend zijn.