Afvallen

Acupunctuur en afvallen

In Nederland neemt het aantal mensen met overgewicht nog ieder jaar toe. Ruim dertig procent van alle Nederlanders is inmiddels te zwaar. Als u tot deze groep mensen behoort, is het verstandig om af te vallen. Maar hoe? Veel mensen nemen te strenge (dieet)maatregelen, die ze niet kunnen volhouden. En niet alle methoden om af te vallen zijn even gezond…

Acupunctuur kan u helpen op een gezonde en verantwoorde manier af te vallen en uw levensstijl indien nodig aan te passen.

Wanneer spreken we van overgewicht?

Het is moeilijk om precies aan te geven wanneer er sprake is van overgewicht. Ook de manier waarop dit gemeten wordt  kan variëren. Meten we de dikte van bepaalde huidplooien (het vetpercentage) of vertrouwt u liever op de weegschaal? En, wat voor de een ‘te dik’ is, kan voor een ander heel normaal zijn. Feit is, dat overgewicht een risico is voor de gezondheid. Bekende klachten bij overgewicht zijn hart- en vaatziekten, diabetes, gewrichtsklachten, kortademigheid en verminderd uithoudingsvermogen.

Als u wilt weten of u overgewicht heeft,  kunt u contact opnemen met uw huisarts of u kunt vrijblijvend bij mij langskomen om te bespreken of het in uw geval verstandig is gewicht te verliezen, al dan niet met behulp van acupunctuur.

Helpt acupunctuur als u wilt afvallen?

Overgewicht kan op diverse manieren zijn ontstaan, maar betekent in de acupunctuur altijd een verstoring van de balans in uw lichaam. Deze verstoring kan op verschillende plaatsen in het lichaam tot uiting komen. Om er achter te komen waar in uw geval het probleem door veroorzaakt wordt,  kunt u vragen verwachten over uw eetlust, uw eetpatroon, uw ontlasting en eventuele eerdere afslankpogingen, maar ook over uw weerstand, beweegpatroon en uw algemeen welzijn. Daarnaast zal ik uw pols voelen en uw tong beoordelen. De therapie zal hierop aangepast worden en per individu verschillen voor een optimaal resultaat. Om te beginnen zult u aanvankelijk 1 x per week voor een behandeling komen. Na enkele weken kunnen we beoordelen hoe de behandelingen aanslaan en zal de frequentie over het algemeen sterk afnemen. Naast de acupunctuur behandeling kunt u ook enkele adviezen betreffende uw levensstijl en/of voedingspatroon verwachten.

Uiteraard is acupunctuur geen wondermiddel om af te vallen en u zult het uiteindelijk zelf moeten doen. Acupunctuur biedt u hierbij ondersteuning door het hongergevoel en de snoeplust te verminderen en uw spijsvertering te reguleren. Dit zal uw doorzettingsvermogen versterken. U zult hierdoor niet extreem snel, maar wel gestaag afvallen met een grote kans op een blijvend resultaat.

De duur van de totale behandeling is afhankelijk van het aantal kilo’s dat u kwijt wilt. Als u uw doel heeft bereikt, zal er in overleg besloten worden of we de behandelingen staken of continueren om de spijsvertering te blijven reguleren.